Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

RICHTLIJNEN AANBIEDEN AFVAL

img

De afgelopen tijd is geconstateerd dat een aantal bewoners de regels met betrekking tot afval aan straat aanbieden niet altijd correct naleeft. Aan de hand van meldingen en waarnemingen zijn door de wijkbeheerders van Gemeente Meierijstad brieven bezorgd, waarin naar de bewoners toe geprobeerd wordt duidelijk te maken wat de gedragsregels zijn m.b.t. het aanbieden van afval aan de straat. Ook een Engelse versie is toegevoegd. Hopelijk draagt de brief ertoe bij dat sommige bewoners de richtlijnen beter gaan volgen.

Bijgaand de inhoud van de brief met de richtlijnen:

In Meierijstad staat regelmatig oud papier of plastic aan de straat op dagen dat het niet wordt opgehaald. Om overlast te voorkomen en afval op de juiste dagen aan te bieden, ontvangt u deze brief.

Wanneer wordt het afval opgehaald?
Via de Afvalwijzer app of via www.mijnafvalwijzer.nl ziet u wanneer de grijze en groene container, het plastic en oud papier bij u in de straat wordt opgehaald.
Via de Afvalwijzer app kunt u een melding instellen, die u herinnert dat het afval opgehaald wordt. Als u dit instelt, ontvangt u hiervan een melding op uw telefoon op de dag zelf of één dag van te voren.

Wanneer mag ik mijn afval aan de straat zetten?
*De groene en grijze container: de avond voor de inzameling vanaf 22.00 uur of op de dag van inzameling voor 07.30 uur. Haal de container na lediging dezelfde dag weer naar binnen.

*Oud papier: op de dag van inzameling voor 07.30 uur

*Plastic verpakkingen, blik en drankkarton (PMD): Op de dag van inzameling voor 07.30 uur aan de ring op een lantaarnpaal. Is er geen kroonring bij u in de buurt, dan mag u de zakken op een verzamelplek leggen.
Zakken die verkeerd afval bevatten, krijgen een afkeursticker. Zijn die zakken van u? Dan moet u ze terugnemen en de volgende keer opnieuw goed gesorteerd aanbieden.

Meer informatie
Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0413 of e-mail naar info@meierijstad.nl
Kijk ook eens op de website van de gemeente www.meierijstad.nl/afval