Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Groenere leefomgeving

Vorig jaar meldden we al dat een aantal bewoners van de Marterweide, Herteweide en Schapeweide de mogelijkheden had bekeken om de woonomgeving aantrekkelijker te maken voor insecten en vogels en tegelijk een bijdrage te leveren aan een groenere leefomgeving. De ideeën zijn voorgelegd aan Lianda de Vos, buurtadviseur bij de gemeente Meierijstad en ook Wijkraad De Bunders is betrokken bij dit initiatief in de wijk. Na intern overleg bij de gemeente over dit groenproject, is er (letterlijk en figuurlijk) groen licht gegeven. De bewoners zijn nog steeds met het project bezig, ze pakken steeds kleine delen op. In het najaar was onderhoud nodig bij de geadopteerde groenstroken. Met een flyer en in de appgroepen was iedereen in de straat uitgenodigd om zaterdag 16 oktober mee te doen. En wat een respons en enthousiasme! Overal in de straat, langs de vijvers en op het speelveld, waren groepen actief. Zwerfvuil rapen, plantjes zetten in de boomkransen, struiken snoeien, onkruid weghalen. In minder dan de geplande tijd was alles gedaan wat op de lijst stond en kon de koffie en thee op tafel. Met zelfgebakken koek erbij was het een vrolijke ontmoeting. Met dank aan Wijkraad de Bunders en de Gemeente Meierijstad voor de ondersteuning met beplanting, gereedschap en meedenken!