Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kijk In Mijn Wijk: De Donken

Zijn er verbeterpunten in de openbare ruimte, bijvoorbeeld het onderhoud van het straatwerk, hoeveelheid zwerfafval, overhangend groen, verkeersproblemen? Zaterdag 6 november 2021 was hier aandacht voor tijdens een ‘Kijk in mijn Wijk’ in deelwijk De Donken. Buurtadviseur Lianda de Vos, wethouder Harry van Rooyen, leden van onze Wijkraad, onze wijkagent en mensen van het groenbeheer liepen samen door de wijk. Bewoners konden vooraf aandachtspunten aanleveren of zelf meelopen.
Naar aanleiding van een vraag van een bewoner over te weinig parkeerplaatsen en overlast van (vogel)poep werd de situatie ter plekke bekeken. Een ander punt dat werd aangedragen was dat op sommige plekken erg veel bedrijfsbussen geparkeerd staan. Zaak is dan andere bewoners en zéker de hulpdiensten genoeg ruimte hebben om te passeren. Een straat vol geparkeerde auto’s…, dat bevordert de doorstroming niet, maar maant wel tot voorzichtigheid. Moet zo’n situatie al dan niet aangepast, dat punt wordt uitgebreid besproken. Onderweg sluiten nog bewoners uit De Donken aan, die aandacht vragen voor groenproblemen.
Soms is een duidelijke uitleg van de verantwoordelijke voldoende om begrip te kweken bij een bewoner, in andere gevallen zal buurtadviseur Lianda de Vos de problematiek intern doorspelen. De Wijkraad wordt op de hoogte gehouden van de voortgang.