Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Zwerf-Afval-Pakkers

Wil je ook meehelpen je woonomgeving schoon te houden? Dan kan je je aanmelden als ZAPper!
ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker.

ZAPpers zijn inwoners van de gemeente Meierijstad die vrijwillig zwerfafval opruimen. Bijvoorbeeld wanneer ze een rondje (hard-)lopen, de hond uitlaten of bewust de natuur ingaan om zwerfafval op te ruimen. In de gemeente Meierijstad zijn al ruim 120 vrijwilligers actief! Je mag overal waar je wilt ZAPpen: op straat, het buitengebied, speeltuintjes, parken, uw sportvereniging, en kan dat doen wanneer het jou uitkomt
Hoe kom ik aan opruimspullen? Als je aangemeld bent als ZAPper krijg je van de gemeente Meierijstad een zwerfafvalpakket bestaande uit knijpers, handschoenen en speciale zakken. Deze zakken vul je met het opgeraapte zwerfafval en kun je gratis inleveren bij de milieustraat. Alléén deze zakken worden geaccepteerd!

Merk je dat je geen tijd meer hebt om te ZAPpen, lever de materialen dan weer in bij de gemeentewerf. Zo gaat de gemeente Meierijstad duurzaam om met de materialen.

Aanmelden kan door een email te sturen naar afval@meierijstad.nl.
Graag het volgende vermelden: Voor- en achternaam; Adres; Telefoonnummer; E-mailadres.
Een medewerker van de gemeente neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken om het pakket op te halen.