Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bunders, een gezonde en groene wijk

Maandag 15 mei was het zover: in twee groepen werd er gestart met het dromen en ontwerpen van speel-en ontmoetingsmogelijkheden in de Bunders. Onder deskundige begeleiding van medewerkers van ontwerpbureau Kragten werden aanwezigen uitgedaagd en gestimuleerd om ideeën op papier te zetten
’s Middags kwamen van elke school in de wijk enkele kinderen om mee te praten, te bedenken, te tekenen en te kleuren. De fantasie ging alle kanten op en dat mocht ook. De kinderen konden prima aangeven wat zij belangrijk vinden op het gebied van spelen en samenzijn.

‘s Avonds waren jongeren en volwassenen aan de beurt. De verschillende deelwijken waren goed vertegenwoordigd. Daarnaast was een jongerenwerker aanwezig en drie jongeren die ook hun wensen kenbaar maakten. Er was ook vertegenwoordiging van Toegankelijk Meierijstad en IVN. Vanuit alle verschillende perspectieven werd meegedacht en meegepraat. Er werd levendig gediscussieerd en de input werd op een aantrekkelijke manier visueel verwerkt op een poster. Dankzij een smartboard was het gemakkelijk om bepaalde gebieden aan te wijzen en goed duidelijk te maken wat daar zou moeten gebeuren.

Wat is de volgende stap?
Ontwerpbureau Kragten, creatieve meedenkers voor de ontwikkeling, inrichting en het beheer van de buitenruimte, gaat nu aan de slag met alle input. Dat eerste ontwerp zal worden voorgelegd aan degenen die bij de sessies aanwezig waren.
We gaan er iets moois van maken!