Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

‘Beat de Bunders!’

Wijkraad de Bunders kijkt ook samen met andere partijen om zich heen of de wijk voor iedereen aantrekkelijk is. Samen met een vertegenwoordiger van De Spil en De Kluis werd geconcludeerd dat jongeren tussen 12 en 18 jaar een beetje een vergeten doelgroep zijn. Daarom wordt nu speciaal voor hen een activiteit op poten gezet en hopelijk kan dat een vervolg krijgen.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en niet op vakantie? Heb je wel zin een leuke activiteit? Kom dan woensdag 9 augustus naar het Bunderspark om te lasergamen! Deelname is gratis. Er zijn snacks en het geheel wordt omlijst met muziek.

LASERGAMEN
Wanneer: Woensdag 9 augustus
Waar: Bunderspark
Tijdstip: 14 – 17 uur
Voor wie: jongeren tussen 12 en 18 jaar
Aanmelden: niet nodig!
Vragen: info@wijkraaddebunders.nl

Het doel van de Kluis: “Het ontwikkelen van onze jongeren”. Hiervoor ontwikkelen zij mooie projecten en activiteiten. Alle projecten dragen een steentje bij aan het uiteindelijke doel, ‘prikkelen, uitdagen en .. ontwikkelen’.
https://dekluisveghel.nl/

De Spil: samenwerken en verbinden. De Spil is bijna 50 jaar letterlijk een centraal wijkorgaan voor vijf Veghelse buurten: De Bunders: de Weides, de Laren, de Velden, de Donken en ’t Ven. Er zijn zo’n 400 gezinnen lid van de wijkvereniging, dat zijn samen zo’n 1200 tot 1500 mensen. In het bestuur zitten momenteel 4 bestuursleden, een handjevol beheerders en elke werkgroep heeft ook weer een handjevol vrijwilligers. Samen bieden zij activiteiten aan voor de gehele wijk, zowel voor jong als oud. Ook staan zij open voor het ontwikkelen van nieuwe activiteiten zodat er voor ieder wat wils is.
https://www.despilveghel.nl/

Wijkraad De Bunders: De doelstelling van de Wijkraad De Bunders is om het woon- en leefklimaat in De Bunders waar mogelijk te verbeteren en om te voorkomen dat de wijk achteruit gaat. Wijkraad De Bunders staat met beide benen in de wijk, tussen de bewoners; luistert, denkt mee en adviseert. De Wijkraad praat en overlegt met bewoners en bewonersgroepen, binnen De Bunders aanwezige verenigingen en instellingen, neemt zelf het voortouw of steunt initiatieven van wijkbewoners.
Vertegenwoordigers uit alle deelwijken, zijnde De Donken, De Laren, De Weiden en De Velden, zijn lid van het Wijkraadteam en zijn de schakel tussen de bewoners en onder ander Gemeente Meierijstad.
https://www.wijkraaddebunders.nl/nl/home/