Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

De Bunders, een gezonde en groene wijk krijgt vorm

Wijkraad De Bunders en Gemeente Meierijstad gaan, in samenwerking met Jantje Beton en IVN Natuureducatie van wijk de Bunders een groenere speel- en ontmoetingsplek maken. Woensdag 19 juli werden de plannen gepresenteerd. Dit gebeurde in het Bunders Park.

De vijf projectgroepen presenteerden daar hun plannen. Vooraf waren er bijeenkomsten met jongeren en volwassenen om ideeën te inventariseren. Wat daar zoal uitkwam: De Klaverbladroute: een wandelroute waar iedereen goed zijn weg kan vinden, lopend door alle deelwijken van De Bunders. Onderweg zou je fitnesstoestellen of tips voor oefeningen kunnen tegenkomen.
Voor de jeugd zou er een jeugdhonk kunnen komen, zegt jongerenwerker Timo van Dalsum van De Kluis. Daar kunnen ze samen komen, maar ook ouderen kunnen gebruik maken van de plek, bijvoorbeeld om er met hun kleinkinderen een boterham te eten.
Pamela Kalis kwam namens IVN met prachtige ideeën om de biodiversiteit in het park te vergroten. Zij ziet daar voor legio mogelijkheden. Ivar Posthumus probeert wijkbewoners te enthousiasmeren voor een Buitensportpark. Met allemaal attributen op circa 100 vierkante meter om spieren en gewrichten in een bootcampsfeer sterk te houden. De jeugd opteert voor een voetbal- en basketbalveldje en een waterpartij om te spelen.
Als alle getoonde ideeën werkelijkheid worden, krijgt het wijkpark een heel andere aanblik.
Wethouder Johan van Gerwen was ook aanwezig bij de presentatie. Hij roemt de plannen. Er gaat gekeken worden wat realiseerbaar is. Wat hem betreft worden na de zomervakantie de nodige besluiten genomen om spoedig daarna met de uitvoering te beginnen.

Bij deze ludieke presentatie in het Bunders Park werd ook de inwendige mens niet vergeten. Er waren gezonde snacks, een BBQ en heerlijke sapjes. Verder kon er gespeeld en gesport worden.