Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ophalen oud papier

Het bestuur van wijkvereniging De Spil meldt op haar Facebookpagina dat ze noodgedwongen gaan stoppen met het ophalen van het oud papier in de wijken Bunders, het Ven en Schilderswijk.
Een gebrek aan vrijwilligers is hier de oorzaak van. In goed overleg met de gemeente is besloten dat de vrijwilligers van De Spil in december van dit jaar voor het laatst oud papier ophalen uit naam van de Wijkvereniging.

De Gemeente Meierijstad zoekt nu naar alternatieven voor na deze periode. De gemeente Meierijstad is op zoek naar verenigingen, scholen of andere clubs die interesse hebben om vanaf 1 januari 2024 huis-aan-huis papier in te zamelen in de wijken De Bunders (de Weides, de Laren, de Donken, de Velden) , de Schilderswijk en een deel van het Ven in Veghel.
Het gaat in totaal om 5.000 adressen. De inzameling is op de 3e én 4e zaterdag van de maand en de inzamelende organisatie zorgt zelf voor de inzamelwagen, een chauffeur en voldoende vrijwilligers. De vergoeding voor het ophalen wordt maandelijks aan de inzamelende organisatie uitgekeerd.

Aanmelden kan tot 17 november 2023 via afvalbeheer@meierijstad.nl