Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Verslag Kijk in mijn Wijk De Velden

Maandag 27 november 2023 zijn leden van Wijkraad De Bunders met medewerkers van de Gemeente, Ons Welzijn, twee Boa’s en een bewoner door deelwijk De Velden van de Bunders gelopen.

We ontvingen meerdere reacties van bewoners op de aankondiging van de Kijk in mijn Wijk op onze Facebookpagina en website en publicatie op Kliknieuws.
Een greep uit de aangedragen aandachtspunten:

*Iemand van het Lavasveld zou graag op het veldje naast zijn huis een omheinde hondenuitlaatplek zien. De gemeente komt met een nieuw hondenbeleid en zal dit verzoek mee nemen.
*Er was ergernis over het hobbelige fietspad langs de Busselbundersweg, met veel obstakels. De gemeente heeft hier al zijn aandacht op. Ze zijn bezig alle fietspaden in de Bunders te analyseren.

  • Een vraag of het drassige wandelpad van de spoordijk bij Saffraanveld kan worden opgehoogd. Dit is echter een ecologische stukje van Veghel en blijft ingericht zoals het nu is
  • Op het Tijmveld kampen sommigen met wateroverlast. Dit is opgenomen door de gemeente en de goot wordt hersteld.
  • Het hinderlijke (drukke) verkeer op het Tijmveld is een aandachtspuntje. Dit is niet te vermijden, daar De Velden twee uitgangswegen heeft, waarvan Tijmveld er eentje is. Het aantal auto’s is de laatste jaren sterk gegroeid is. Daarbij brengt het halen en brengen van de schooljeugd bij twee scholen in De Velden veel drukte teweeg. De drukte op de kruising Tijmveld/Busselbundersweg heeft de aandacht van de politie.

Naast de ingekomen stukken hadden we zelf ook al zaken in beeld gebracht:
*De beschadigde bomen op het speeltuintje Lavasveld/Tijmveld zijn al bekend bij de gemeente.
*Het slechte wegdek Lavasveld nabij de weide toe/afrit A 50 is bekend bij de gemeente
*Boa-medewerkers zijn al gesprek met de eigenaar van het 45-Km autootje dat al tijden op een bok geparkeerd staat vooraan Zuringveld. Het is wel zo dat als de wegenbelasting, verzekering etc. betaald is, iedereen vrij is te parkeren

Let op: Alle opmerkingen m.b.t. slechte bestrating etc. moeten door omwonenden gemeld worden in de Gemeente app