Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Omwonenden Bunderspark geïnformeerd

Realisatie van alle plannen met betrekking tot het project ‘Bunders, een gezonde en groene buurt’ is aanstaande.

Er zijn in elke deelwijk wandelroutes uitgezet die zullen worden bewegwijzerd door middel van tegels. De routes voeren voornamelijk langs bestaande speelplekken, water en natuur. In het Bunderspark komt een bewonersontmoetingsplek, een BOP. Ontmoeten en sociale binding is immers ook een belangrijk speerpunt in het project. Daarnaast komt in het Bunderspark een calisthenicspark: in de buitenlucht trainen met het eigen lichaamsgewicht.

De volgende stap is het informeren van de omwonenden. Twee wijkraadleden en iemand van OnsWelzijn zijn inmiddels op pad gegaan om de directe omwonenden en de school De Pionier persoonlijk te informeren over het op handen zijnde plaatsing Calastenics en het MOP.
Er zijn ongeveer 40 huizen bezocht en ongeveer 75% was thuis en hebben we gesproken. Degene die niet thuis waren hebben een informatieflyer in de bus gehad. De reacties van de omwonenden die niet direct aan het fietspad/ veldje grenzen waren allemaal positief, zelfs enthousiast. Er waren echter ook bewoners die hun bedenkingen hebben uitgesproken. Zij geven aan bang te zijn voor overlast van dealen, geluidsoverlast en meer auto’s.
Met de uitkomst van deze informatieronde kan weer verder gewerkt worden.