Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bijeenkomst Toekomstvisie Meierijstad

Woensdag 24 april 2024, bijeenkomst “Toekomstvisie Meierijstad 2035” in het Spectrum te Schijndel met als onderwerp: ‘Hoe moet Meierijstad er volgens jou uitzien in 2035?’ Gemeente Meierijstad ging op deze besloten bijeenkomst in gesprek over de toekomst van Meierijstad. Wijkraad de Bunders is hiervoor uitgenodigd, samen met andere vertegenwoordigers van koepelorganisaties.

Tijdens de bijeenkomst presenteerde de gemeente een aantal mogelijke toekomst-verhaallijnen voor Meierijstad die zijn gemaakt met behulp van de input uit de eerdere fases en bijeenkomsten met grote groepen van vertegenwoordigers uit alle belangenorganisaties en diverse inwoners van Meierijstad. Het projectteam van gemeente Meierijstad ging op 24 april met de aanwezigen in gesprek over deze verschillende verhaallijnen.
Hoe wonen en werken we in Meierijstad? Hoe leren en zorgen we in 2035? En hoe ontspannen we ons in de toekomst? Met de toekomstvisie laten we straks aan iedereen zien hoe Meierijstad zich wil ontwikkelen richting 2035. Dat is handig bij het maken van nieuwe plannen; én bij het nemen van belangrijke beslissingen over de woon- en leefomgeving. De gepresenteerde verhaallijnen gaven een vergaand beeld over de mogelijke gevolgen van de keuzes van nu en gestelde einddoelen voor wonen, werken, recreatie, zorg etc. in 2035.  

De Toekomstvisie wordt gemaakt in vier fases: Dromen, Denken, Durven en Doen
We zitten nu tussen twee fases 2, Denken en 3, Durven. Het projectteam gaat nu de verzamelde informatie verder verwerken en wil in het vierde kwartaal van dit jaar met het rapport komen waarin de vier verhaallijnen zijn samengekomen tot één of twee scenario’s waaruit een keuze gemaakt gaat worden om over te gaan naar de fase 4: Doen.
Op donderdag 18 april is een beeldvormende avond over dezelfde verhaallijnen inzake de Toekomstvisie geweest voor de gemeenteraad. Die was online te volgen. Voor meer informatie over de Toekomstvisie ga naar www.meierijstad.nl/toekomstvisie.