Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bouwprojecten

Bouwplannen Dasseweide /Lavasveld
&

Flexwoningen Muntelaar

Bouwplannen Dasseweide /Lavasveld
Begin januari van dit jaar kwam de Matrixgroep met het bericht naar buiten dat ze samen met Coen Donkers en de gemeente bezig zijn met de herontwikkeling van de Heihoeff (oude hoeve) en de landbouwgronden daaromheen. Begin februari zijn de plannen gepresenteerd aan de omgeving. Ook werden reacties uit de omgeving opgehaald en suggesties ontvangen.
Bij deze bijeenkomst was een zéér grote opkomst. De sfeer was constructief. Aanwezigen mochten in groepjes suggesties doen, plannen bevragen, kritische opmerkingen maken.
In april is een klankbordgroep opgericht om namens omwonenden de voortgang te volgen. Ook Wijkraad De Bunders sluit in persoon van onze voorzitter en (deel)secretaris aan. De Wijkraad vindt het belangrijk om bouwprojecten aan de zijlijn te volgen en te kijken dat belanghebbenden goed geïnformeerd worden en er bijvoorbeeld goed naar zaken als verkeersveiligheid en groenvoorziening wordt gekeken

Flexwoningen Muntelaar
Begin april is begonnen met het grondwerk voor de Flexwoningen aan de Muntelaar. Tegelijkertijd worden in de fabriek van Barli de woningen geproduceerd, de eerste helft is inmiddels klaar. Over een paar weken zullen de eerste woningen geplaatst worden, de laatste woningen worden op koningsdag geplaatst. Daarna volgen nog enkele weken waarbij de gevels nog verder afgewerkt moeten worden. De verwachting is dat we eind mei de woningen klaar hebben voor verhuur. We zijn op dit moment met de NUTS in overleg om ook de aansluitingen tijdig gerealiseerd te krijgen, dat is nog onzeker.
Ook hier houdt Wijkraad De Bunders vinger aan de pols. Wijkraad is geen directe partij zoals een individuele bewoner of een aantal bewoners. De Wijkraad ziet erop toe dat de communicatie verloopt zoals zou moeten en dat procedures gevolgd worden.