Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Open avond: 11 april! Vergeet het niet

Op 11 april aanstaande houdt Wijkraad De Bunders alweer voor de derde keer haar openbare avond ‘Uitbundige Bunders’. Op deze avond willen we graag aan de buurtbewoners laten zien waar wij ons voor in zetten. Groenbeheer, verkeersveiligheid, jongerenoverlast. Wat leveren de ‘Kijk in mijn wijk’-activiteiten op? Diverse nieuwbouwprojecten volgen we. En meer..

Daarnaast hebben we sprekers uitgenodigd om zeer actuele zaken toe te lichten, namelijk de energietransitie in onze wijk en mogelijke besparingen die bewoners zelf kunnen doen.

In 2050 zal heel Nederland aardgasvrij zijn: dus ook álle wijken in Meierijstad. In De Bunders zijn de deelwijken De Laren en De Donken als startwijk voor de gemeente Meierijstad aangewezen. Hier wordt als eerste onderzocht hoe bewoners van aardgas over kunnen schakelen op een andere schone energiebron voor warmte. Wat dit allemaal gaat betekenen en welke mogelijkheden er zullen zijn in De Bunders, gaat de gemeente Meierijstad in de komende jaren verkennen. Dat wil de gemeente stap voor stap doen, samen met de wijkbewoners. Dit is dus belangrijk voor alle bewoners van de Bunders om uiteindelijk tot een oplossing te komen waar iedere wijkbewoner aan mee kan doen.
Tim van Melick en Roel Wouters zullen namens Gemeente Meierijstad het woord voeren en daarna is er ook ruimschoots tijd om vragen te stellen.

Wat er, voordat het zover is, nog aan mogelijkheden liggen zal door een energiecoach besproken worden. De energiecoach geeft u gratis advies over energiebesparing en kan u op weg helpen om uw huis te verduurzamen. Energiebesparing heeft veel voordelen. Het is goed voor het klimaat, maar ook voor onze portemonnee en het comfort in de woning. Bovendien is het een belangrijke eerste stap bij het aardgasvrij maken van een woning. Soms het lastig om deze eerste stap te zetten. Daarom hebben de gemeente Meierijstad en Energiecoöperatie Meierijstad (ECM) de handen ineengeslagen door samen de energiecoach te lanceren.

De avond wordt afgesloten met een informeel samenzijn, voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

UITBUNDIGE BUNDERS
Openbare avond Wijkraad De Bunders
Locatie: De Spil
Datum: 11 april 2024
Aanvang: 19:30 uur