Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Platformbijeenkomst wijk- en dorpsraden

Half april namen twee wijkraadleden deel aan de platformbijeenkomst voor alle wijk- en dorpsraden. Alle dorps- en wijkraden van Meijerijstad waren vertegenwoordigd en de gemeente was met veel medewerkers aanwezig.
De nieuwe buurtadviseur Wendy Huybers stelde zich voor plus een tweetal opbouwwerkers van welzijn Meierijstad werden voorgesteld die nu werkzaam zijn in St Oedenrode, Boskant en Nijnsel. Het is een nuttige avond om elkaar te leren kennen en te horen hoe anderen functioneren en een gezicht te kennen bij de mensen van de Gemeente.
Na een openingswoord van Rik Compagne gaf Roel Wouters een presentatie over de energietransitie, het onderwerp waarvoor ook op onze eigen openbare avond enorme belangstelling was.
Later op de avond werd in groepjes gekeken hoe men zijn achterban kan activeren en wat de verwachtingen zijn van opbouwwerkers.
Wat duidelijk werd deze avond is, is dat een dorpsraad of een grotere wijkraad op verschillende niveaus werken. De Bunders heeft veel directer contact met de gemeente en werkt meer aan de voorkant.