Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Woonzorgvisie gemeente Meierijstad

Op woensdag 17 april was in het Bestuurscentrum te Sint-Oedenrode een vervolg op de Stakeholders Bijeenkomst Wonen-Duurzaamheid en Leefomgeving. Bij de Stakeholdersbijeenkomst was aangegeven dat de aanwezigen de woonzorgvisie graag willen bespreken wanneer deze meer concreet is.

De avond van 17 april stond in het teken van de voorlopige rapportage inzake de Woonzorgvisie voor Meierijstad en het bespreken ervan met de wijk- en dorpsraden van Meierijstad. Het concept-document bestond uit 64 pagina’s. Na het bestuderen van het document is ook Wijkraad de Bunders vertegenwoordigd geweest op deze avond. Veel van de zorgen over de visie en de gevolgen waren voelbaar in de kleine kernen.

Wijk De Bunders is nagenoeg uitgebouwd en zal in de komende 10 jaar geen grote veranderingen ondergaan.

Aandachtspunten in onze wijk
Het zorgdeel van het conceptrapport in onze wijkdeel geeft wel een aantal belangrijke aandachtpunten weer. Het bevorderen van levensloopbestendige woningen (o.m. rollatorgeschikte woningen, maar ook de leefomgeving daarop aanpassen) in de wijk en het zoeken naar mogelijkheden van geclusterde woonvormen voor ouderen vergt aandacht en zal niet eenvoudig in te vullen zijn. Veel van de onderzoeken en informatie was weergegeven in paginagrote overzichten met toelichting. Alle conclusies van de avond worden opnieuw verwerkt in het conceptrapport door het team dat verantwoordelijk is voor het project Woonzorgvisie en eind van 2024 zal het rapport in definitieve vorm moeten worden aangeboden aan het College van B&W.