Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Wijkraad wijze raad van de maand

Wijkraad De Bunders gaat vanaf deze maand starten om elke maand een stukje te schrijven over een algemeen onderwerp, waar iedereen wat mee zou kunnen: Wijkraad wijze raad van de maand
We beginnen met het onderwerp ‘Internet Waakzaamheid’.

Internet waakzaamheid


Je leest en hoort het steeds vaker. Mensen, vaak ouderen, worden opgelicht door ‘klusjesmannen’ die ze via Google hebben gevonden. Websites zien er meestal professioneel uit, de klusjesman komt ‘uit de buurt’, 24/7 beschikbaar, je ziet en leest alle keurmerken en positieve recensies, maar toch is niet altijd alles zoals het lijkt.
Google is een internetzoekmachine die weergeeft wat er te vinden is. Maar pas op, niet alles op internet is echt. Steeds meer lijkt echt maar is het niet!

Een paar tips als je ergens naar op zoek bent:
o Klik niet meteen op de eerste de beste treffer. Vaak zijn dat betaalde advertenties die bovenaan geplaatst willen worden.
o Onderzoek of het bedrijf een adres heeft en zoek op Google-maps of je de straat kunt bekijken.
o Controleer op Trustpilot (Trustpilot-reviews: ervaar de impact van reviews; je vindt hier bedrijven die je kunt vertrouwen) wat er over dat bedrijf geschreven is.
o Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het ook echt te mooi om waar te zijn; ga er dus niet op in!
o Bij twijfel, vraag een familielid, buur of vriend voor de zekerheid. Via via en door mond-tot-mond reclame vind je meestal ook betrouwbare bedrijven.