Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Insluipers actief

Het wordt weer mooi weer! Heerlijk, lekker de deuren en ramen open! Maar pas op, want vooral in de zomermaanden krijgt de politie veel meldingen en aangiftes van insluiping of inklimmen op klaarlichte dag in woningen, scholen, kantoren en verzorgingstehuizen. De werkwijze van de insluipers is even simpel als doeltreffend.

Wijkagent Mark de Waard licht toe: ”Zij weten dat veel mensen in de zomerperiode hun ramen en deuren overdag open laten staan. Terwijl u bezig bent in de tuin, of even, vijf minuutjes, naar boven loopt, slaan de daders hun slag. Via de achterdeur/schuifpui, een geopend raam of door op het balkon te klimmen, zien zij kans snel naar binnen te glippen. Vervolgens grijpen ze de portemonnee van de keukentafel. Of uw laptop of mobiele telefoon. Alles wat van waarde is en zo voor het grijpen ligt, verdwijnt in hun zakken.”
Als ze betrapt worden door de bewoners hebben ze altijd wel een smoes bij de hand, weet wijkagent Mark de Waard: “Bijvoorbeeld dat ze op zoek zijn naar iemand. Ze deinzen er trouwens ook niet voor terug om iemand te bedreigen als ze overlopen worden. Voordat u het goed en wel in de gaten heeft, zijn ze weer weg en mist u naderhand uw dure spullen.”

Verzekering keert niet uit bij insluiping!
“Onze waarschuwing aan u is: wees er alert op dat dit kan gebeuren. Vooral laat in de middag en vroeg in de avond. Laat deuren en ramen waar u geen zicht op heeft, al is het nog zo’n warm weer, niet open staan. Sluit ook uw schuur goed af, dure (brom)fietsen en gereedschap zijn gewilde artikelen voor een insluiper”, aldus de wijkagent.

Mocht u een onbekend persoon op verdachte wijze in uw omgeving rond zien lopen en u vertrouwt het niet, bel dan de politie! Noteer kentekens en bijzondere kenmerken. En tot slot: houd er rekening mee dat de verzekering niet altijd uitkeert bij insluiping. In de polisvoorwaarden leest u wat voor uw situatie van toepassing is.

WONINGINBRAAK
Helaas heeft de politie een toename aan woninginbraken in Veghel geconstateerd en dan ook in De Bunders. Vanaf 01 mei zijn er 16 (woning)inbraken gepleegd in Veghel. Hiervan zijn er zes in De Bunders gepleegd. Behoorlijk wat dus.
In de foto’s is een aantal tips weergegeven hoe woninginbraak te voorkomen.

Uw wijkagent
Meer informatie of contact met uw wijkagent? Vul op www.politie.nl (Mijn Buurt) uw postcode in. Automatisch verschijnen dan naam en foto.