Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Wijkraad wijze raad van de maand juli

Wijkraad De Bunders gaat is gestart om elke maand een stukje te schrijven over een algemeen onderwerp, waar iedereen wat mee zou kunnen: Wijkraad wijze raad van de maand.
Voor de maand juli geven we een aantal tips hoe je je huis goed achter kan laten als je op vakantie gaat.

Zo laat u uw huis achter als u op vakantie gaat

Als u op vakantie bent, wilt u niet dat er thuis wordt ingebroken, Met deze tips laat u uw huis goed achter als u op vakantie gaat.

*De eerste tip om inbraak te voorkomen ligt nogal voor de hand: sluit alle deuren en ramen voor uw vertrek naar uw vakantiebestemming. Daarnaast is het belangrijk dat u goede sloten heeft om te voorkomen dat uw voor- en achterdeuren snel open te breken zijn. Een schuifpui vraagt soms nog extra aandacht.

*Naast goede sloten is het ook belangrijk om een bewoonde indruk te geven. Laat wat kopjes en een bordje op tafel staan en laat de gordijnen niet dag en nacht gesloten

*Gebruik tijdschakelaars voor een aantal lampen in huis. Tegenwoordig zijn er ook ‘slimme lampen’, die u met behulp van een app aanstuurt.

*Vraag de buren of iemand anders om de post weg te halen. Geen kranten die dagenlang uit de bus hangen of een berg post zichtbaar in de hal. Een krantenabonnement kan tijdelijk opgezegd worden.

*Een langdurig lege oprit kan ook opvallen. Vraag buren met meerdere auto’s om één daarvan om jouw oprit te zetten.

*Zet kliko’s, ladders en andere zaken die inbrekers als hulpmiddel bij het beklimmen van uw woning kunnen gebruiken in een afgesloten ruimte.

*Leg kostbaarheden uit het zicht of beter nog, bewaar ze achter slot en grendel.

*Buitenlampen met bewegingssensor zorgen voor een plotselinge zee van licht aan de donkere kant van uw huis en schrikt inbrekers af.

*Wees voorzichtig wat u op sociale media plaatst. Inbrekers lezen ook berichten op Facebook en Twitter. Zet daar dus geen informatie dat, en hoe lang, u op vakantie bent.