Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Zet vast in je agenda:

KIJK IN MIJN WIJK

DEELWIJK DE WEIDEN      – 8 oktober 2022
DEELWIJK DE DONKEN     – 8 oktober 2022
DEELWIJK DE LAREN        – 5 november 2022

Voor het zomerreces heeft Wijkraad De Bunders vast data in het najaar vastgelegd voor  ’Kijk in mijn wijk’ in drie deelwijken. Nadere details zullen nog volgen. Inbreng is vanaf nu welkom. Heb je ideeën, locaties of onderwerpen die aandacht behoeven? Meld het ons. Dit kan via het contactformulier op onze website of via de mail secretaris@wijkraaddebunders.nl

Je bent ook welkom om in jouw deelwijk mee te lopen. Houd de website of facebook in de gaten voor meer informatie.

Kijk in mijn wijk, wat houdt het in?
Samen met de bewoners maakt de buurtadviseur van gemeente Meierijstad een wandeling door de buurt, ‘Kijk in mijn wijk’. Tijdens deze rondgang wordt gekeken naar de verbeterpunten in de openbare ruimte, bijvoorbeeld het onderhoud van het straatwerk, hoeveelheid zwerfafval, overhangend groen, verkeersproblemen. Soms worden ook andere instanties uitgenodigd om mee te lopen, zoals de wijkagent, een boa of een opbouwwerker. Ter plaatse licht de buurtadviseur of één van de andere deskundigen de aandachtspunten toe en beantwoordt hij vragen. Ook geeft hij informatie over de richtlijnen van bestaand beheer en onderhoud. Verder kunnen afspraken gemaakt worden over de werkzaamheden die de bewoners zelf willen uitvoeren.

MijnGemeente app
Zijn er in uw omgeving zaken die dringend aandacht behoeven? Wacht niet op een ‘Kijk in mijn wijk’. Een melding in uw woon- en leefomgeving kunt u gemakkelijk doorgeven via uw smartphone. Maak hiervoor gebruik van de gratis MijnGemeente app. Samen kunnen we zorgen dat de openbare ruimte van gemeente Meierijstad schoon, heel en veilig blijft.
De app is beschikbaar voor Android en Apple. Voor het doen van een melding hoeft u alleen de eerste keer uw persoonsgegevens in de app in te voeren. Het is verstandig ook uw telefoonnummer door te geven. Dan kan er even contact worden opgenomen als er iets niet duidelijk is.

*Locatie: met uw smartphone geeft u de locatie, omschrijving en persoonlijke gegevens met een paar simpele handelingen door
*Foto: u kunt een foto meesturen en de locatie via uw telefoon doorgeven. De gemeente kan zo sneller en beter reageren op meldingen over de woonomgeving.
*Reactie: Wijzigt de status van de melding? Dan ontvangt u een email.

Kom je er niet uit met een app? Dan kun je een melding ook via de website doorgeven

https://www.meierijstad.nl/Contact/Melden